Η Γερόντισσα Μαριάμ γεννήθηκε στην Αθήνα.
Από πολύ μικρή ηλικία, σχεδόν 5 ετών, διακρίθηκε για την καλλιφωνία της και την ιδιαίτερη κλίση της προς την ψαλτική τέχνη.
Τη βασική μουσική παιδεία της στο σκέλος της βυζαντινής μουσικής άρχισε να δέχεται σε ηλικία 8 ετών όπου ταυτόχρονα ξεκίνησε και να ψάλλει και να έχει τα πρώτα της ακούσματα στο Ιερό Προσκύνημα Αναστάσεως Χριστού στα Σπάτα.
Τελείωσε το Απολλώνιο Ωδείο Αθηνών λαμβάνοντας πτυχίο ιεροψάλτου με βαθμό Άριστα, Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής με βαθμό Άριστα μετά διακρίσεως, δίπλωμα Μουσικοδιδασκάλου με βαθμό επίσης Άριστα καθώς και τα πτυχία Ωδικής και Αρμονίας.
Έλαβε τιμητικό δίπλωμα Μουσικοδιδασκάλου επίσης από τον άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο του Οικουμενικού Θρόνου Διαμαντή Μαυραγάνη.
Για κάποιο χρονικό διάστημα διετέλεσε καθηγήτρια μουσικής στη μέση εκπαίδευση.
Πτυχιούχος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με master στον τομέα του Κανονικού Δικαίου από το Πανεπιστήμιου Νεάπολης Κύπρου.
Έχει εκδώσει ψηφιακούς δίσκους βυζαντινής μουσικής με ύμνους περιόδων του Ενιαυτού.
Έχει ψάλλει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και σε άλλους ιερούς ναούς σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε χώρες του εξωτερικού.
Καλύπτει κατά διαστήματα εκκλησιαστικές περιόδους εορτών στα Ιεροσόλυμα, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, στο Αμάν της Ιορδανίας και αλλαχού.
Έχει δώσει συναυλίες στο εξωτερικό και συμμετείχε σε συναυλίες με την χορωδία του αείμνηστου Σπυρίδωνος Περιστέρη και Γεωργίου Σύρκα σε χώρες της Ευρώπης, στην Αμερική, στο Ηρώδειο Αθηνών, στη Λυρική Σκηνή καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής με τον Παναγιώτη Μυλωνά.
Συμμετείχε σε εκπομπές στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα της ΕΡΤ από το 1986 έως σήμερα.
Από του έτους 1993 έως 2008 ήταν Ηγουμένη στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μακρυμάλλη Ευβοίας καθώς και κτητόρισσα αυτής.
Ανέγειρε εκ θεμελίων νέα πτέρυγα της Ιεράς Μονής καλύπτουσα καθ’ ολοκληρία τις ανάγκες αυτής, επισκεύασε εξ ολοκλήρου το καθολικό καθώς και τα Μετόχια της, συντήρησε την περίπυστον Ιερά Εικόνα της Παναγίας, φιλοτέχνησε νέες αργυρές λειψανοθήκες και πολλά άλλα καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια εις τρόπον ώστε αυτή η Ιερά Μονή να προαχθεί πρωτίστως πνευματικά αλλά και υλικά και να αναδειχθεί, χάριτι Θεού, πνευματικός λειμώνας για την πνευματική πρόοδο του ποιμνίου της Εκκλησίας.
Στα πλαίσια αυτά ο Κύριος ευδόκησε η Ιερά Μονή Μακρυμάλλη να καταστεί τόπος πνευματικής αναφοράς χιλιάδων προσκυνητών από την Ελλάδα αλλά και την αλλοδαπή.